Adriano vijf maanden buitenspel

André

Een fikse tegenvaller voor Corinthians. Aanvaller Adriano is zeker vijf maanden uit de roulatie met een zware achillespeesblessure. Op de training van dinsdag liep Adriano de blessure op. De voormalig spits van Internazionale, Parma en AS Roma verliet strompelend het veld, alvorens hij een MRI-scan onderging.

Onderzoek van clubarts Joaquim Grava wees uit dat Adriano zijn achillespees compleet heeft afgescheurd. Naast de pees heeft Adriano ook schade opgelopen aan zijn enkelbanden. De kwetsuur komt op een zeer ongelegen moment voor de geblokte aanvaller, omdat hij op de drempel stond van zijn debuut bij Corinthians. Adriano tekende in maart een contract bij de Braziliaanse grootmacht als opvolger van de gestopte Ronaldo.

Het revalidatieproces van Adriano neemt naar verwachting zo'n vijf maanden in beslag, waardoor hij pas in september weer in actie komt. Per maand zou Corinthians 130.000 euro bijschrijven op de rekening van de aanvaller. Dat kan zelfs nog worden verdubbeld, gezien de bonussen die in het contract zijn opgenomen en de diverse sponsordeals.