[Premier League] Krul houdt nul tegen ManU

Niels (DerMeister)

Manchester United is er niet in geslaagd de voorsprong op Arsenal uit te bouwen tot negen punten. Uit bij Newcastle United moest de koploper van de Premier League genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Bij beide ploegen stond een Nederlandse keeper onder de lat. Zowel Edwin van der Sar als Tim Krul hield zijn doel schoon.

Krul, die de geblesseerde Steve Harper verving, kon zich in de openingsfase direct onderscheiden met reddingen op pogingen van Javier Hernandez en Wayne Rooney. Verder gaf het fel spelende Newcastle weinig kansen weg. Diep in de tweede helft was invaller Stephen Ireland zelfs dicht bij een verrassende voorsprong voor de thuisclub.

Ryan Giggs kreeg de grootste kans van de tweede helft, maar de veteraan van Manchester United schoot na een prima actie van Patrice Evra van dichtbij naast. In blessuretijd dacht Manchester toch nog met de overwinning aan de haal te gaan. Hernandez kreeg echter geen penalty, maar werd bestraft met geel voor een schwalbe.

Manchester komt door het gelijkspel na 33 speelronden op zeventig punten. Arsenal, dat woensdag op bezoek moet bij aartsrivaal Tottenham Hotspur, heeft zeven punten minder. Newcastle United klimt ten koste van Aston Villa van de tiende naar de negende plaats in de Premier League.


(Foto: Novum)