[NHL] Uitslagen playoffs 19-4-2011

Denny (nyny83)

In de NHL werden vannacht vier wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de playoffs om de Stanley Cup. Hieronder vind je de uitslagen en een kort verslag van elke wedstrijd.

Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers

De Sabres kwamen met een gunstige 1-1 stand in de serie na twee uitwedstrijden met goede moed naar huis om een voorsprong te pakken. Goalie Brian Boucher, die het hele seizoen mede door blessures vaak tweede goalie was, gooide echter roet in het eten. Hij stopte 35 van de 37 schoten op doel, terwijl de Flyers uiterst effectief omgingen met de kansen die zij kregen.

Nikolay Zherdev maakte uitgerekend de winnende treffer. De in het reguliere seizoen teleurstellend presterende right winger werd vlak voor de wedstrijd in de opstelling gezet door een blessure van Andreas Nodl, en zoals al vaker dit seizoen scoorde hij direct. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd 4-2 in het voordeel van de Flyers.

Montreal Canadiens - Boston Bruins

De Canadiens wonnen hun twee uitwedstrijden bij de Bruins, maar konden thuis geen 3-0 voorsprong in de serie pakken. Het publiek was, mede dankzij de terugkeer van Bruins-verdediger Zdeno Chara, zeer vijandig. Hij maakte zich in Montreal zeer onpopulair toen hij Canadiens-speler Max Pacioretty voor de rest van het seizoen uitschakelde met een buitenproportioneel harde bodycheck. Maar zijn terugkeer inspireerde de Bruins juist.

Na de eerste periode stonden de Bruins al met 2-0 voor, en in de tweede periode werd het zelfs 3-0 door een zeldzame fout van de dit seizoen uitstekend keepende goalie Carey Price. Hij speelde de puck verkeerd weg nadat hij hem achter het doel oppikte, waarna Richard Peverley eenvoudig kon scoren. De Canadiens kwamen via goals van Andrei Kostitsyn en Tomas Plekanec nog wel terug in de wedstrijd, maar een halve minuut voor tijd scoorde Chris Kelly de 4-2 in een leeg net.

Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins

Net als de Sabres kwamen ook de Lightning naar huis met een 1-1 stand, maar ook zij konden niet profiteren van hun goede uitgangspositie. De Penguins kwamen al snel op een 2-0 voorsprong. Dankzij twee goals van veteraan Martin St. Louis werd het nog wel 2-2, maar Tyler Kennedy scoorde al vroeg in de derde periode de uiteindelijk winnende 3-2.

Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes

De vooraf favoriete Detroit Red Wings staan al met één been in de volgende ronde van de playoffs door een 4-2 uitoverwinning op de Phoenix Coyotes. De stand in de serie is daardoor 3-0 voor de ploeg uit Detroit. De Red Wings kunnen het daardoor in de komende uitwedstrijd al afmaken.

De Red Wings wilden vooraf vooral de eerste tien minuten overleven om zo de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar in plaats van een stormachting begin van de Coyotes stonden de Red Wings na drie minuten al met 2-0 voor door goals van Ruslan Salei en Drew Miller. Vervolgens konden de Red Wings het duel rustig uitspelen. Keerpunt in de wedstrijd was toen Phoenix via Adrian Aucoin de paal raakten en de Red Wings de 3-0 scoorden.