Subsidie bouw circuit Austin ingetrokken

Peterselieman

Het Formule 1-circuit in Austin, Texas, dat momenteel in aanbouw is heeft een forse tegenvaller te verwerken gekregen. De organisatoren van de race hoorden gisteren namelijk dat de senaat besloten heeft om een subsidie van 25 miljoen dollar in te trekken. Hierdoor ontstaat er een gat in de begroting.

In december vorig jaar is begonnen met de bouw van het circuit dat volgend jaar af moet zijn. Dan staat de eerste Formule 1-race op het programma, terwijl een jaar later ook de MotoGP op de baan neerstrijkt. De vraag is nu of dat door het intrekken van de subsidie nog haalbaar is.

"In een tijd waarin mensen zich zorgen maken over hun scholen, banen, gezondheidszorg en huizen is het onverantwoord om 25 miljoen dollar uit te trekken voor raceauto's. Met dat geld kan ik de salarissen van 500 leraren betalen. Hoe kan ik de mensen uitleggen dat we dat geld aan een autorace uitgeven?" zei senator Dan Patrick tegen KXAN-news.

De hoop van de organisatie is nu gevestigd op het Texaanse Huis van Afgevaardigden die de subsidie nog wel lijken te steunen. Hierdoor kan volgens KXAN het geld alsnog beschikbaar komen.