FC Zwolle met tien man langs Sparta

Niels (DerMeister)

FC Zwolle heeft de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam nipt weten te winnen. De koploper van de Jupiler League speelde vanaf de 36e minuut met tien man, maar wist alsnog te winnen.

De bezoekers kwamen na negen minuten spelen op voorsprong dankzij Danny Scheurs. De aanvaller werd weggestuurd en kwam daardoor oog-in-oog met Sparta-goalie Oscar Moens. Scheurs faalde niet en klopte Moens met een schuiver. Zwolle bleef vervolgens redelijk makkelijk overeind, maar moest tien minuten voor rust met tien man verder. Doelman Diederik Boer vloerde een doorgebroken speler en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Makkelie.

Sparta profiteerde kort na rust direct van de rode kaart en scoorde via Lerin Duarte de 1-1. Toch konden de Rotterdammers niet doordrukken en zag Zwolle in de slotfase zelfs de 1-2 maken. Invaller Yannick Wildschut was de gevierde man en maakte daarmee een einde aan een reeks van vier wedstrijden zonder overwinning.

Door de overwinning liep koploper Zwolle weer uit op RKC Waalwijk. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten. Komende vrijdag mag RKC op bezoek bij Zwolle.