Van den Boog: "Wil geen kop van Jut zijn"

Peterselieman

Rik van den Boog stapt per 1 juni op als technisch directeur bij Ajax. Hij zegt in NUsport het te betreuren hoe er met hem binnen Ajax en in de media met hem omgesprongen is. Het maakt hem zelfs kwaad.

"De afgelopen maanden is er zo onethisch met mij omgesproken door meerdere personen en media. Alle normen en waarden zijn met voeten getreden. Het gaat verdomme heel goed met Ajax!" zei een boze Van den Boog tegen NUsport.

De Algemeen directeur bij de Amsterdammers is op bepaalde punten tegenstander van het plan van Johan Cruijff die Dennis Bergkamp en Wim Jonk naar voren schuift om de club te leiden. "Te onervaren. Dat was al eerder de opzet van Cruijff met Rob Witschge, John van 't Schip en Marco van Basten. Dat is gewoon riskant, zo is gebleken. Het is zo onnodig dat het geëscaleerd is, want we waren het verder eens."

Van den Boog vindt dat Cruijff met zijn kamp nu aan het werk moet met de plannen. "De oudere generatie die altijd heeft geroepen dat ze het zo goed weten, mag het bewijzen. Misschien wil Cruijff het wel doen, zo niet, dan moeten nog meer supporters wellicht een keer afscheid van hem nemen als leidend figuur. Het blijft mijn club, maar ik had geen zin om langer voor de kop van Jut te fungeren. En dat zal iedere opvolger die zich niet volledig aan Cruijff committeert toch zijn. Daarom moet Johan er nu eens echt zelf instappen. Anders ben je kansloos."