De Vrij: "Ik snap de Feyenoord-supporters wel"

Niels (DerMeister)

Komende zondag staat de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en PSV op het programma. Stefan de Vrij kreeg mee dat de supporters van Feyenoord liever willen dat de wedstrijd wordt verloren, zodat aartsrivaal Ajax op die manier minder kans maakt op de landstitel.

Tegenover NUsport laat De Vrij weten dat Feyenoord de wedstrijd tegen PSV echt niet kan laten lopen: "Ik snap dat supporters zo denken. Ajax is nou eenmaal onze aartsrivaal. Logisch dat ze die liever geen kampioen zien worden. Maar wij kunnen de wedstrijd tegen PSV echt niet laten lopen. Om de play-offs te halen moeten we elke komende wedstrijd zien te winnen. En we hebben tegen PSV nog iets recht te zetten hè, na die 10-0 in Eindhoven."

Mocht Feyenoord winnen van PSV, dan is de kans groot dat de Rotterdammers play-offs mogen spelen om Europees voetbal: "Ik denk dat het reëel is om te denken dat we Europees voetbal halen. Utrecht zit in een mindere fase, wij in een goede fase. Als we zondag van PSV winnen, is alles nog mogelijk."

De Vrij liet nog niet los of hij ook volgend jaar nog in De Kuip te bewonderen is: "Ik ben de enige die in gesprek is met de club, maar of ik de eerste ben die een nieuw contract tekent? Dat is afwachten. We blijven praten en dan zien we wel wat er gebeurt."