'Nieuwe spelcomputer gaat verder dan Wii'

Redactie

De opvolger van de Nintendo Wii tilt gamen met bewegingen naar een hoger niveau. De nieuwe spelcomputer, die intern bij Nintendo bekend zou staan als Project Café, is nauwkeuriger dan zijn voorganger. Dat beweert gamemagazine Edge op basis van bronnen binnen game-uitgevers Electronic Arts, Activision en Ubisoft. De drie bedrijven zouden al enkele maanden werken met de opvolger van de Wii.

"Deze keer doet Nintendo het goed. Het is geen gimmick meer", beweert een van de anonieme bronnen tegenover het magazine. De besturing zou vergelijkbaar of zelfs beter zijn dan dat van de Playstation Move. De Move maakt gebruik van verschillende sensoren in het besturingsmechanisme en een camera. Of Project Café een camera gebruikt, is niet bekend.

De controller van de nieuwe spelcomputer zou een aanraakscherm en een ingebouwde camera krijgen. Dat waren de geruchten die vrijdag opdoken via vakblad Develop. Daarnaast zou Project Café ook het gebruik van de Wii-besturing ondersteunen, waaruit zou blijken dat Wii-spellen ook gewoon te spelen zijn op de nieuwe spelcomputer.

Ondertussen zwijgt Nintendo als het graf. De gamegigant lanceerde eind vorige maand de Nintendo 3DS, maar de verkoop lijkt niet te voldoen aan de verwachtingen van het Japanse bedrijf. Ook de verkoop van de Nintendo Wii is al tijden aan het dalen. Volgens verschillende berichten zou de prijs van de Wii halverwege mei kunnen zakken van 199 naar ongeveer 150 euro.


(Foto: Novum)