Inception-ster geboren voor rol als jongere Willis

CoJackso

Joseph Gordon-Levitt kijkt zijn hele carrière al uit naar een rol zoals hij nu in sciencefictionthriller Looper mag spelen. Hij speelt daarin een jonge versie van een personage dat in dezelfde film ook door Bruce Willis wordt vertolkt. "Het is iets waar ik mijn hele leven voor gewerkt heb."

"Ik heb het gevoel dat Looper het resultaat is van wat er met Inception is gebeurd", zegt de 30-jarige acteur. In de gewelddadige thriller, die zich afspeelt in China, werkt een huurmoordenaar (Gordon-Levitt én Willis) voor de maffia van de toekomst en reist terug in de tijd om zijn slachtoffers te vermoorden. Als hij erachter komt dat ook hijzelf op de dodenlijst staat, probeert hij zichzelf in het verleden te redden.

Gordon-Levitt is in de sciencefictionfilm te zien naast Emily Blunt en de Chinese actrice Xu Qing. De film wordt geregisseerd door Rian Johnson, bekend van de komedie Brothers Bloom en het meesterlijke Brick. De film wordt opgenomen in China en moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Joseph Gordon-Levitt (Foto: Novum)