Hartoperatie voor wielrenner Aerts

Peterselieman

Wielerenner Mario Aerts zal op 24 mei een hartoperatie moeten ondergaan. De 36-jarige Belg uit de Omega-Pharma Lotto-ploeg kampt met hartritmestoornissen. Mogelijk mist hij door de operatie de Tour de France. Daarom probeert hij de operatie te vervroegen.

"Ik had eigenlijk al langer last van het hart dat oversloeg. Maar dat was niets abnormaals zeiden de dokters me altijd. Een hart van een sporter slaat in rust zo traag, dat het af en toe een klopke bij geeft. Daarom maakte ik me nooit zorgen," zei Aerts tegen Het Nieuwsblad.

Twee maanden geleden veranderde dit toen hij ook in trainingen last begon te krijgen. "Sprintte ik een bergje op, dan sloeg het ook al over. Dat verontrustte me toch. Daarom ben ik naar Leuven gegaan voor een onderzoek. Van mij mag je blijven koersen, zei de dokter. Maar als je flauw valt, moet je het wel direct melden. Tja, ik heb geen zin om flauw te vallen op mijn fiets als ik 60 kilometer per uur rijd. Ik ben 36, op dit moment in mijn carrière wil ik geen risico's meer nemen."