'Valve hint naar Half-Life'

wc-eend

Momenteel is er een harde strijd bezig om Portal 2 eerder uit te laten brengen dan de normale datum. Valve heeft naar dit moment gewerkt door verschillende codes in indie-games te stoppen en dit allemaal uit te laten zoeken door gamers. Maar nu alles rondom Portal 2 bijna voorbij is heeft Valve niks meer te doen toch?

Dat zou je denken maar Valve is blijkbaar nog druk bezig met geheimzinnige dingen die mogelijk met Half-Life te maken hebben. Tijdens de laatste Steamcast, een onofficiële radioshow via steam, kwam een morse-code voorbij. De makers van de Steamcast zeggen van niks te weten en de code leest: "it’s not over the others have been compromised."

Naast deze code heeft de website ValveARG, een website die al het nieuws rondom het eerder uitkomen van Portal 2 en mogelijke hints bijhoud, een cryptisch bericht gehad van Valve. Na de ontcijfering van dit bericht was het volgende te lezen:

—LOG FROM [ REDACTED ], BY J.H. TO C.J.—

1. We designed the entire thing to be very, very durable. It was easy to get the materials since everyone’s been thinking
it’s a simple icebreaker ship. Ha.

2. We have made sure to strip it of anything not necessary, so that we have plenty of space for it. It doesn’t have any
backup supplies in the event the crew runs out of food, though. And there isn’t much food onboard in the first place.

3. In the event you need to send it off all of a sudden, use the OR box with code ‘hb1′.

That’s all, C.J. Not much else I can tell you other than this won’t leave a blight on our record. Mesa is going to be sore
when they see what we’ve done.

De speculaties gaan dat C.J. een afkorting is van Cave Johnson van Aperture. De hint naar een icebreakers ship kan duiden op de Borealis uit Half-Life 2: Episode 2. Bekijk onderaan het moment dat de morse-code uitgezonden wordt en volg hier al het nieuws omtrent de hints.

Portal 2 komt officieel morgen pas uit in Amerika en vrijdag in Europa. Als het lukt zou het kunnen dat de game vandaag al uit komt.