Stemrollen geen koud kunstje voor Kim-Lian en Jamai

CoJackso

Personages in een animatiefilm voorzien van een stem is volgens Kim-Lian van der Meij en Jamai Loman moeilijker dan je zou denken. De musicalsterren zijn te horen in de nieuwe film Rio als de papegaaien Blu en Jewel.

"Je vergist je vaak in kleine dingen. Een zuchtje of giecheltje moet soms tien keer over, terwijl hele volzinnen er in één keer opstaan", zegt Kim-Lian tegen Novum Nieuws. "De gil- en schreeuwscènes zijn het meest vermoeiend. Bijvoorbeeld als Blu leert vliegen, die scène duurt drie minuten. Dan moet je drie minuten gillen en schreeuwen."

Jamai vindt het 'heel erg moeilijk' om slechts met je stem een personage karakter te geven. "Zo'n personage wordt om de oorspronkelijke acteurs heen gemaakt. Je moet volgen wat de Amerikaanse acteurs zeggen", doet de Idols-winnaar uit de doeken. "Maar ik probeer er wel mijn eigen draai aan te geven."

Rio is de nieuwste film van de makers van Ice Age. In de originele versie zijn onder anderen Jesse Eisenberg en Anne Hathaway te horen. De film draait vanaf woensdag in de bioscopen.


Kim-Lian van der Meij (Foto: Novum)