Been: "We gaan tegen PSV vol voor de winst"

Olga Kroeders

Mario Been verwacht dat Feyenoord volgende week PSV kan afstoppen in hun strijd om de landstitel. Been boekte gisteren met Feyenoord een overtuigende zege op Willem II (6-1).

Feyenoord staat dankzij de zege tiende en heeft nummer acht FC Utrecht in het vizier. "Een paar weken geleden verklaarden mensen mij nog voor gek toen ik zei dat ik nog geloofde in het bereiken van de play-offs", zei Been op de clubsite van Feyenoord. "Nu is het gat nog maar één punt, al hebben we nu nog niks natuurlijk. We hebben nog drie finales te gaan."

"We beginnen met de wedstrijd tegen PSV van volgende week", aldus de oefenmeester van het jonge Feyenoord. Ron Vlaar was na de wissels van Marcel Meeuwis en Diego Biseswar met zijn 23 jaar de oudste speler bij de thuisploeg. "Dat geeft aan dat er toekomst in deze ploeg zit. Feyenoord is op dit moment aan het bouwen, op en naast het veld", verklaart Been.

"Met dank aan investeerders en supporters zijn de schulden voor een deel weggewerkt en ook op het veld werken we aan een mooie toekomst, al zal dat tijd nodig hebben." Feyenoord kwam nog wel op achterstand in De Kuip tegen Willem II. "We schrokken wakker op het moment dat Willem II de 0-1 maakte. Gelukkig kwamen we nog voor rust op voorsprong."

"In de rust hebben we afgesproken dat we de tweede helft in een hoger tempo zouden spelen en dat leverde nog drie goals op, waarbij we er misschien nog meer hadden moeten maken", zei Been. "We moeten blijven winnen om kans te maken op de play-offs. We zullen daarom ook tegen PSV honderd procent voor de winst gaan", besluit de oefenmeester van Feyenoord.