Vloet: "Na half uur moesten we 3-0 voor staan"

Olga Kroeders

N.E.C. Nijmegen dicteerde de eerste helft in eigen huis tegen Ajax, maar de aanvalsdrang leverde slechts één doelpunt op. Trainer Wiljan Vloet betreurt dan ook de 1-2 nederlaag.

Lasse Schöne hielp N.E.C. al vroeg aan de leiding. Daarna kregen onder meer Björn Vleminckx, Leroy George en John Goossens grote kansen om de score op te voeren. "We hebben genoeg mogelijkheden gehad", zei Vloet tegen de NOS. "We hadden na een half uur op 3-0 moeten staan."

"Dan krijg je een andere wedstrijd. We wilden snel druk zetten en dat lukte het eerste halfuur fantastisch. In de tweede helft was het moeilijker te belopen en ging de pit er wat uit. Pas na de 1-2 kwam de pit er weer in", aldus Vloet, die Miralem Sulejmani en Toby Alderweireld zag scoren.

Het slotoffensief van de Nijmegenaren leverde uiteindelijk niets op. "Na de 75ste minuut hebben we één op één gespeeld, maar het houdt een keer op. Die bal moet ook een keer goed vallen. De intentie was er wel maar het zat er gewoon niet in", besluit Vloet, die met N.E.C. twaalfde staat.