Mollema is klaar voor tijdrit in Castilië

Olga Kroeders

Klassementsleider Bauke Mollema is niet bang voor de tijdrit van morgen in de Ronde van Castilië en Leon. "Ik heb er echt vertrouwen in," reageert de Groninger. "In Parijs-Nice reed ik een goede tijdrit van 30 kilometer. Dat heeft veel zelfvertrouwen gegeven. Ik ben er ook van overtuigd dat ik nu de goede houding op de tijdritfiets heb. Van mij mag het beginnen. Ik ben er klaar voor."

De 24 jaar jonge kopman van Rabobank kwam vandaag in de Ronde van Castilië en Leon als tweede over de streep en legde beslag op de leiderstrui. Morgen verdedigt hij in een tijdrit van elf kilometer een voorsprong van drie seconden op naaste achtervolgers Xavier Tondo (Movistar) en Igor Anton (Euskaltel), waarna de Spaanse rittenkoers zondag eindigt met een vlakke etappe.

Met een tweede plaats, vijf man in de top twintig, de leiderstrui en een sterk optreden van de pas 20-jarige Tom-Jelte Slagter, was ploegleider Jan Boven in zijn nopjes. "Ik wist dat wij hier mannen hebben die dit aan kunnen. Verrassend is het niet, wel prachtig dat het allemaal samen valt."

Naast de euforie was er vandaag toch nog een klein minpuntje te melden. Stef Clement ging aan het begin van de race hard onderuit en stapte uit de koers met enkele fikse schaafwonden. "Het lijkt mee te vallen, voor zover zoiets kan meevallen," verklaart Boven op de website van Rabobank."Laten we op het beste hopen. Stef heeft net een ellendige lange periode achter de rug."