[EL] Uitslag PSV - Benfica

Frank (franklop)

PSV is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. De nummer twee van de Eredivisie was niet in staat de 1-4 nederlaag van vorige week tegen Benfica weg te poetsen. In Eindhoven werd het 2-2, door goals van onder anderen Dzsudzsák en Lens.

Het was van begin af aan een open wedstrijd in Eindhoven, waarin PSV na zestien minuten aan de leiding kwam. Lens kwam op rechts door en gaf een fraaie voorzet op Dzsudzsák, die knap afwerkte. De Eindhovenaren speelden slordig, maar ze wisten Benfica nog wel meer pijn te doen. Lens wist al snel de 2-0 te scoren uit een klutsbal.

Een eerste domper kwam er niet veel later, toen Dzsudzsák een gele kaart pakte en daarmee zeker geschorst zou zijn voor de eerste wedstrijd in de halve finale. Hij had wel vlak daarna de 3-0 op zijn schoen, maar de keeper van Benfica was net voor de Hongaar bij de bal. Tot de rust bleef PSV de sterke ploeg, maar wist het geen grote kansen te creëren. Nog voor rust kregen ze de deksel op de neus. Een vrije trap werd slecht weggewerkt door Isaksson, waarna Luisão knap de 2-1 wist te maken.

Na rust was het eerste gevaar pas na een kwartier te noteren, toen Gaitán vanaf de zestien op de vuisten van Isaksson schoot. De daaropvolgende corner werd net overgekopt door Luisão. Niet lang daarna kreeg Benfica een penalty na een sliding van Marcelo. Cardozo wist wel raad met het buitenkansje en knalde de 2-2 binnen.

Daarna was de wedstrijd gespeeld en werd er nauwelijks meer geprobeerd om een kans te creëren. PSV was nog wel dicht bij een goal via Lens, maar zijn schot werd gekraakt.

PSV

2 - 2

Benfica

 17' Dzsudzsák
 25' Lens
   45+3' Luisão 
 63' Cardozo (pen) 
 
 Gele kaart: Tamata, Dzsudzsák, Marcelo (PSV)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Stark (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev (Nijland/85)
Marcelo (Berg/72)
Rodriguez
Tamata (Vukovic/72)
Labyad
Bakkal
Hutchinson
Wuytens
Dzsudzák
Lens
  Roberto
M. Pereira
Luisão
Jardel
Coentrão
Salvio (Martins/19)
Garcia
Peixoto
Gaitán (Airton/79)
Saviola (Aimar/67)
Cardozo