Geruchten over Wii 2-onthulling op E3

koei

De E3 komt er aan en langzaamaan begint de geruchtenmolen weer op gang te komen. Geruchten over de opvolger van de Wii zijn er natuurlijk al sinds het verschijnen van de console, maar er zijn nu meerdere geloofwaardige websites die het nieuws over een mogelijke Wii 2-onthulling op de E3 brengen.

Game Informer claimt van meerdere bronnen gehoord te hebben dat Nintendo een nieuwe console aan zal kondigen voor of op de E3. Volgens deze geruchten zou de console in 2012 verschijnen en HD graphics hebben. Hoe de grafische kracht van de nieuwe console zich verhoudt ten opzichte van de PlayStation 3 en Xbox 360 is nog niet duidelijk want hierover spreken de geruchten elkaar tegen.

IGN heeft eigen bronnen gevonden die de komst van een nieuwe Nintendo-console bevestigen. Volgens hen zal deze nieuwe console backwards compatible zijn met alle Wii-games en zou de console tevens een stuk krachtiger zijn dan de PlayStation 3 en Xbox 360.

Beide websites die geheime bronnen hebben zijn redelijk geloofwaardig. Waarschijnlijk zullen er naar mate de E3 nadert steeds meer geruchten de ronde gaan doen en is het afwachten tot de persconferentie van Nintendo op de dag voor de grote gamesbeurs voor de bevestiging. De E3 wordt gehouden van 7 tot en met 9 juni in Los Angeles. De persconferentie van Nintendo vindt waarschijnlijk op 6 juni plaats.