NAC mogelijk zonder publiek tegen Willem II

Olga Kroeders

NAC Breda zal op de laatste speeldag van de Eredivisie misschien niet op de steun van het publiek kunnen rekenen tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II.

De wedstrijd tussen Willem II en NAC is altijd al een risicowedstrijd vanwege de gespannen verhoudingen tussen de streekgenoten. Omdat Willem II op de laatste dag eventueel kan degraderen komt er nog meer spanning op het duel te staan. Uit veiligheidsoverwegingen moeten de NAC-fans misschien thuisblijven, dit schrijft Omroep Brabant.

Momenteel kijken politie, gemeentes en clubs naar een passende oplossing. Als laatste optie zal het uitvak in Tilburg op 15 mei dus leeg blijven. Volgens een woordvoerder van Willem II zijn er nog geen knopen doorgehakt, maar moet er wel rekening gehouden worden met bovenstaande maatregel.

Mocht Willem II eerder dan 15 mei degraderen, dan zal de club uit Breda gewoon met eigen publiek naar de wedtrijd afreizen. De Tilburgers staan momenteel laatste in de Eredivisie met twaalf punten. Nummer zeventien VVV Venlo heeft vijf punten meer. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan in de Eredivisie.