Sony en MGM maken samen Bond 23 en Bond 24

CoJackso

De nieuwe James Bondfilm, vooralsnog Bond 23 getiteld, heeft eindelijk financiers en distributeurs. Sony Pictures en MGM gaan de wereldwijde rechten voor zowel productie als distributie delen. De filmstudio's zijn van plan om ook Bond 24 gezamenlijk uit te brengen, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Het vorig jaar noodleidende MGM was gedwongen de productie van de nieuwe Bondfilm maanden uit te stellen. Het was zelfs lange tijd de vraag of de film er überhaupt zou komen en of de gecontracteerde acteurs, waaronder Bond-acteur Daniel Craig, zo lang wilden wachten. De samenwerking met Sony is daarom de redding van één van de meest lucratieve filmreeksen uit de geschiedenis.

"Sony Pictures is de ideale studiopartner voor ons nu MGM weer mee gaat tellen op het filmtoneel", laten MGM-topmannen Gary Barber en Roger Birnbaum weten. Ook Sony-topman Michael Lynton heeft grootse plannen. "Naast onze samenwerking aan Bond breidt deze deal onze hele samenwerking uit", zegt hij. "We bekijken of we ook de handen ineen willen slaan bij andere grote filmprojecten."

Bond 23, met naast Craig ook wederom Judi Dench als M en naar verluidt ook Ralph Fiennes en Javier Bardem, staat gepland voor eind volgend jaar. De eerste opnames moeten nog van start gaan onder leiding van regisseur Sam Mendes.


Daniel Craig is nog steeds James Bond (Foto: Novum)