Mickey Rourke vindt zijn films bagger

Redactie

Bad boy Mickey Rourke speelt niet al zijn rollen met evenveel overgave. De thriller 13 waarin hij speelt naast rapper 50 Cent omschrijft Rourke als 'bagger'. Over de film Passion Play met Megan Fox is hij ook al niet te spreken. "Die film is ruk", zegt hij tegen het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine.

De thriller 13 gaat over een groep die een sadistisch gokspel heeft ontwikkeld, gebaseerd op Russisch roulette. Rourke heeft echter geen hoge pet op van deze film, die hij eigenlijk maar om één reden heeft gemaakt. "Voor het geld", zegt hij simpelweg. Volgens de acteur zitten er talloze slechte films in iedere filmcarrière, en vormt hij zeker geen uitzondering. 

De 58-jarige Rourke is ook niet te spreken over zijn film Passion Play met Fox en Bill Murray. "Nog zo'n verschrikkelijke film." Rourke zei eerder dat Fox een van de beste actrices aller tijden is. Ook daar komt hij nu op terug, door eraan toe te voegen 'met wie ik gewerkt heb'.

Rourke is wel enthousiast over de nog titelloze film waarin hij de homoseksuele rugbyspeler Gareth Thomas gaat spelen. "Dat wordt een fantastische film." Er is nog niet veel over bekend, maar de opnames beginnen volgens de acteur in februari. Rourke studeert op het Welsh accent van Thomas.

13, een remake van de thriller Tzameti, is vanaf 23 juni te zien in de bioscopen. Voor Passion Play is nog geen releasedatum bekendgemaakt.


Mickey Rourke vindt zijn films ruk (Foto: Novum)