's Werelds grootste Pac-Man-game onthuld

Redactie

De arcadeklassieker Pac-Man is omgezet in een gratis webgame en is daarmee de grootste Pac-Man-game ooit. Namco Bandai, Microsoft en webstudio Soap Creative hebben een spel gemaakt waaraan gebruikers hun eigen doolhoven kunnen toevoegen. Op dit moment zijn er al meer dan duizend doolhoven aan elkaar gekoppeld.

The World's Biggest Pac-Man maakt gebruik van de nieuwe internetstandaard HTML5. Deze technologie maakt het mogelijk om websites uiterst interactief te maken. Naast de mogelijkheid eigen levels te maken en het spel te spelen, biedt The World's Biggest Pac-Man de optie om topscores bij te houden en via Facebook te communiceren.

HTML5 wordt door verschillende game-uitgevers als de nieuwe standaard voor webgames gezien. Disney heeft recentelijk de HTML5-gamestudio Rocket Pack gekocht en het Nederlandse gamebedrijf Spil Games schreef in oktober nog een wedstrijd uit waarbij game-ontwikkelaars binnen 48 uur een spel moesten ontwikkelen met HTML5. De internetstandaard maakt sites niet alleen interactiever, maar zou het gebruik van websites op diverse apparaten, waaronder pc's en mobiele telefoons, gemakkelijker moeten maken.