Zelda-game voor 3DS niet door Nintendo

Redactie

The Legend of Zelda: The Ocarina of Time 3D voor de 3DS is niet door Nintendo gemaakt. Dat blijkt uit gegevens van de OFLC, het Australische bureau voor leeftijdskeuringen. De N64-klassieker wordt door de gamestudio Grezzo naar Nintendo 3DS overgezet. Grezzo is opgericht door Koichi Ishii die verantwoordelijk was voor onder andere Secret of Mana en Final Fantasy XI.

Het is niet de eerste keer dat Nintendo een gameserie aan een externe studio uitbesteedt. Zo was Hudson Soft verantwoordelijk voor de Mario Party-games waarin Nintendo's mascottes aan een virtueel ganzenbord meededen en was Capcom medeverantwoordelijk voor de Oracle of Time/Seasons dubbel-game op Gameboy Color. In het geval van The Legend of Zelda: The Ocarina of Time 3D zal Grezzo geen eigen inbreng hebben en een replica maken van het origineel met verbeterde grafische eigenschappen.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time is volgens critici de beste Zelda-game aller tijden. Het origineel verscheen in december 1998 voor  Nintendo 64, terwijl het in 2003 opnieuw werd uitgegeven voor Gamecube als onderdeel van de The Legend of Zelda: Collector's Edition. De versie voor de Nintendo 3DS moet op 17 juni uitkomen.

Naast dit nieuws hebben we ook nog een aantal nieuwe screenshots voor jullie!

Zelda

Zelda

Zelda

Zelda

Zelda