Luchtverkeersleider valt in slaap

Redactie

Een luchtverkeersleider in de Amerikaanse staat Nevada is woensdag geschorst omdat hij in slaap was gevallen toen een medisch transport wilde landen. Het vliegtuig wist veilig te landen en niemand raakte gewond. Het is al zeker de vierde keer dit jaar dat een luchtverkeersleider in de Verenigde Staten tijdens het werk in slaap is gevallen.

De Amerikaanse federale luchtvaartinstantie FAA heeft aangekondigd per direct een tweede luchtverkeersleider aan het werk te zetten op 26 vliegvelden in de VS waar tot nu toe één persoon werkzaam was in de nachtdienst.

"Het is schandalig en absoluut onacceptabel", zei minister van Vervoer Ray LaHood. "De Amerikaanse bevolking gaat ervan uit dat wij garant staan voor haar veiligheid. Veiligheid is onze prioriteit en ik zal niet rusten totdat deze problemen tot het verleden behoren", aldus LaHood.

Vorige maand nog deed zich een incident voor in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Twee vliegtuigen moesten daar zonder assistentie landen toen de enige luchtverkeersleider in de verkeerstoren in slaap was gevallen.