Pandora's Tower te spelen met Classic Controller

Roy

Pandora's Tower, de onlangs aangekondigde 'exploration-style action RPG' voor Nintendo Wii, zal te spelen zijn met Classic Controller en Wiimote-Nunchuck combinatie. Als je gebruik maakt van de Wiimote zul je jouw primaire wapen, een ketting, ook echt moeten uitgooien. Speel je met de Classic Controller, dan doe je dat gewoon met een druk op de knop.

De ketting wordt overigens niet alleen als wapen gebruikt, maar wordt ook ingezet om puzzels op te lossen, denk maar eens aan een schakelaar waar je niet gemakkelijk bij kunt, of het slingeren van platform naar platform. Ook is de ketting nodig om vlees van de monsters te strippen. Dat vlees heb je nodig omdat Ceres, de vrouwelijke hoofdrolspeelster, hiermee genezen kan worden van een nare ziekte die haar langzaam in een monster doet veranderen.

Naast deze kleine besturingsdetails zijn er ook nog een aantal screens vrijgegeven. Helaas zijn de screens een beetje klein, maar voorlopig moeten we het hiermee doen. Pandora's Tower komt eind mei in de Japanse winkels te liggen. Een Westerse release lijkt onwaarschijnlijk, maar misschien weet Nintendo ons nog te verrassen komende E3. Xenoblade komt immers ook dit jaar naar Europa!

Pandora

Screenshot

Screen

Screen

Screen