Hoogerland verlengt contract bij Vacansoleil

Olga Kroeders

Johnny Hoogerland zal minimaal tot en met eind 2013 voor de Worldtour ploeg van Vacansoleil-DCM rijden. De renner kwam met manager Daan Luijkx een contractverlenging voor 2 jaar overeen.

Hoogerland zit op zijn plek bij Vacansoleil-DCM: "Ik voel de waardering binnen de ploeg en zit goed in deze internationale mix, bijtekenen was voor mij dan ook een logische beslissing. De ploegleiding heeft veel vertrouwen in me en het Worldtour programma geeft me de kans mijn programma bewuster uit te stippelen. In de komende weken wil ik met de ploeg scoren in de heuvelklassiekers en dan op naar de Giro."

Hoogerland werd in 2009 prof bij de blauwgele formatie en toonde zich in zijn eerste jaar op vele fronten. In het voorjaar won hij onder meer de Driedaagse van West-Vlaanderen en werd hij twaalfde in de Ronde van Vlaanderen. Eind 2009 werd hij na een zeer aanvallende Ronde van Spanje twaalfde in het eindklassement, deed hij tot diep in de finale mee op het WK en eindigde hij als vijfde in de Ronde van Lombardije. In 2010 kende Hoogerland een ongelukkig voorjaar maar wist hij toch elfde te worden in de Ronde van Vlaanderen, in het najaar won hij onder meer het bergklassement in de Ronde van Polen en Groot-Brittanië. Afgelopen week reed de 27-jarige renner de Ronde van het Baskenland, een zware val in de laatste 10km van de eerste etappe speelde hem de rest van de week parten.

Manager Daan Luijkx is blij met de renner van het eerste uur: "Johnny staat met zijn koerswijze symbool voor ons team, hij wil koers maken maar zeker ook winnen. We gaan de komende 2,5 jaar nog veel mooie dingen zien van Johnny."