"De toekomst van Arsenal is verzekerd"

André

Arsenal is sinds deze week in handen van de Amerikaanse miljardair Stan Kroenke. De club uit Londen is hiermee de vijfde club in handen van een Amerikaan.

Nu Kroenke Arsenal heeft overgenomen krijgt manager Arsène Wenger naar alle waarschijnlijkheid een groter budget om in de zomer spelers aan te trekken. Op de clubwebsite van The Gunners geeft Kroenke aan wat hij met zijn club wil. "Ik wil Arsenal verder uitbouwen en aan nieuwe successen helpen. Dit is zo'n fantastische club met een geweldige trainer als Wenger."

Kroenke is geen onbekende bij Arsenal. Hij liep al een aantal jaar mee in Londen en in die periode is Wenger enthousiast geraakt over de miljardair. "Hij begrijpt wat de cultuur en filosofie van Arsenal zijn. Met dit soort mensen is de toekomst van de club verzekerd."

Peter Hill-Wood, voorzitter van de raad van bestuur van Arsenal: "Het bestuur en de directie zijn ervan overtuigd dat Kroenke de cultuur van de club zal beschermen en respecteren. Hij heeft normen en waarden die bij Arsenal passen" aldus Hill-Wood.