"Van Persie is een goede keeper"

Olga Kroeders

Arsenal-keeper Jens Lehmann maakte tegen Blackpool twee overtredingen waar hij met rood voor bestraft kon worden. In dat geval had Robin van Persie het doel moeten verdedigen.

Arsenal kampt met een ware blessuregolf onder de doelmannen. Manuel Almunia, Lukasz Fabianski, Vito Mannone en Wojciech Szczesny zijn allemaal niet in staat om te spelen. Daarom verdedigde Jens Lehmann tegen Blackpool het doel. Het had niet veel gescheeld of hij was met een rode kaart van het veld gestuurd. In dat geval had Robin van Persie de keeperstaak over moeten nemen.

"Gelukkig is Robin een hele goede keeper. Maar gelukkig hoefde hij niet te keepen want volgens mij heeft hij een andere maat keepershandschoen", zegt Lehmann tegen Sky Sports. Trainer Arsène Wenger was tevreden over de 41-jarige keeper. "Ik heb een hele goede keeper moeten vervangen door een andere hele goede keeper."

De negentienjarige Jack Wilshere vindt dat de spelers veel van Lehmann kunnen leren. "Hij is maar drie jaar ouder dan mijn vader", lacht de middenvelder. "We kunnen veel van hem leren. Het is mooi om te zien hoe goed hij met zijn lichaam omgaat. Tegen Blackpool hoorde hij tien minuten voor de aftrap dat hij moest spelen en hij speelde briljant."