Games volgend jaar onderdeel Grammy-nominaties

Redactie

Games maken volgend jaar een belangrijk deel uit van de Grammy Awards. Dat heeft de organisatie van het muziekprijzengala bekendgemaakt tegenover de website Industry Gamers. Voorheen werden de prijzen hoofdzakelijk uitgereikt aan film-, muziek- en televisieproducties.

Bij de volgende uitreiking van de Grammy's worden games meegenomen in zeker vier categorieën. Inzendingen vanuit de game-industrie kunnen onder andere prijzen winnen voor de muziek, de gehele soundtrack en het best geschreven nummer.

Steve Schnur, verantwoordelijk voor alle muziek in de games van game-uitgever Electronic Arts, verwacht dat de game-industrie flink van zich gaat laten horen volgend jaar. "Ik verwacht een vloedgolf aan inzendingen", zei hij tegen Industry Gamers.

Games konden voorheen wel genomineerd worden, maar vielen dan onder de noemer overige audiovisuele media. Met ingang van volgend jaar worden games uit de schaduw van televisie-, muziek- en filmproducties gehaald.

Vorig jaar won componist Christopher Tin een Grammy voor Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist met het nummer Baba Yatu uit de game Civilization IV uit 2005. Het was de eerste Grammy ooit voor werk aan een game sinds de eerste prijzen werden uitgereikt in 1959.