Rus nog net in top honderd

Peterselieman

Tennisster Arantxa Rus staat deze week nog net in de top honderd van de wereldranglijst. De Monsterse moet wel een plek inleveren en staat nu op plaats 100. Dat blijkt uit de maandag door de WTA gepubliceerde ranglijst. Michaëlla Krajicek zakt een plaats en is nu 136e van de wereld.

De wereldranglijst bij de vrouwen wordt nog altijd aangevoerd door 20-jarige Caroline Wozniacki. De Deense won deze week het toernooi van Charleston. Het was haar derde toernooiwinst van 2011. In de top tien stijgt Victoria Azarenka een plaats door haar toernooizege in Marbella. De 21-jarige Wit-Russische passeert de Australische Samantha Stosur en is nu vijfde.

Bij de mannen verandert niets in de top van het klassement. Rafael Nadal voert nog altijd de wereldranglijst aan. Hij wordt gevolgd door Novak Djokovic en Roger Federer. Thiemo de Bakker kwam sinds het toernooi van Indian Wells in maart niet meer in actie en zakt twee plaatsen naar de 56e positie. Robin Haase, die later op maandag speelt in Monte Carlo, vindt zichzelf terug op de 63e plaats.


Rus nog net bij de beste 100 (Foto: Novum)