Van Houwelingen: "Podium Gesink beter dan verwacht"

Peterselieman

Robert Gesink eindigde vandaag in het eindklassement van de Ronde van het Baskenland op de derde plaats. De Rabobank-renner werd in de afsluitende tijdrit zevende op vijftig seconden van specialist Toni Martin, een prestatie waar ploegleider Adri van Houwelingen zeer tevreden mee is.

"Het mooie is dat Robert dit weer klaarspeelt in een tijdrit. Dat is toch het terrein waarop het vorig seizoen een enkele keer is mis gegaan. Daar is dit seizoen geen enkele sprake meer van. Integendeel zelfs. Het podium is uiteindelijk toch wel boven verwachting. Gezien de bezetting hier en het koersverloop van afgelopen week waarin Robert probleempjes kende op de explosieve klimmetjes, is dit een geweldige kentering voor ons en een teken dat hij toch heel goed in orde is," zei een zeer tevreden Van Houwelingen.

Volgens de ploegleider moet het nog beter kunnen. "Robert zelf was er nog nuchter over. Na de finish had hij iets van: 'dit had nog beter gekund'. Dat is dan een goede wetenschap voor de toekomst. Er zit in die tijdrit kennelijk nog rek."