Wernbloom teleurgesteld na remise van AZ

Olga Kroeders

AZ verspeelde gisteravond twee belangrijke punten tegen NAC Breda (1-1). Middenvelder Pontus Wernbloom beseft dat er veel meer had ingezeten voor de Alkmaarders.

"Het had voor rust zeker 2-0 of 3-0 moeten zijn", zei de Zweed op de clubsite van AZ. "Dit gelijkspel was niet nodig. Wij waren de baas op het veld en hadden controle over de wedstrijd. NAC heeft bijna geen kans gecreëerd. Dat deden wij ook niet overmatig, maar we zijn voor rust toch een aantal keer dreigend doorgekomen", vervolgt Wernbloom, die zelf een grote kans kreeg.

"In de eerste helft hadden we de kans om de wedstrijd te beslissen. Dat hebben we helaas nagelaten." Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen concurrent ADO Den Haag. "We hebben niet verloren, maar met een gelijkspel in eigen huis zijn we bij AZ nooit tevreden. Volgende week moeten we revanche nemen tegen ADO Den Haag. Dat wordt een kraker."

"Die wedstrijd is heel belangrijk voor de vierde plaats", aldus Wernbloom, die tegen ADO op het middenveld moet spelen zonder aanvoerder Stijn Schaars, die dan geschorst is. "Dat Stijn niet kan meespelen is natuurlijk jammer. We hebben echter andere spelers die op zijn plaats kunnen spelen. Nick Viergever heeft het al eens prima gedaan en Erik Falkenburg kan goed op het middenveld uit de voeten. We zullen zien wat de trainer in gedachte heeft", besluit de Zweed.