Ancelotti: "Ik zie Roma in de toekomst zitten"

Olga Kroeders

Carlo Ancelotti wordt genoemd als toekomstig trainer van AS Roma. De oefenmeester van Chelsea verklaart dat hij niet weg wil uit Londen, maar dat hij wel gecharmeerd is van Roma.

Ancelotti sluit een baan als trainer van Roma in de toekomst niet. De Italiaan werd eerder dit seizoen al gelinkt aan een overgang naar de Italiaanse topclub, maar hij blijft voorlopig bij Chelsea. Uitschakeling in de Champions League zou zijn vertrek weleens kunnen bevorderen.

De 51-jarige Ancelotti laat weten wel terug te willen keren naar de Serie A. Internazionale sluit hij uit als toekomstig werkgever. "Als Inter bij mij aanklopt, dan zeg ik nee. Ik heb dat besluit in het verleden genomen en daar houd ik mij aan", aldus de oud-speler en -trainer van AC Milan.

"Ik ben voornemens om bij Chelsea te blijven en ik wil ook volgend seizoen hier werken", zei Ancelotti tegen Sport Mediaset. In de toekomst zou ik echter weleens bij Roma willen werken. Chelsea speelt dit weekend tegen Wigan Athletic en treft volgende week opnieuw Man.United.