Red Bull past afstelling auto Webber aan

Peterselieman

Volgens Red Bull Racing waren de problemen waarmee Mark Webber in Australië kampte te wijten aan een verkeerde afstelling van de RB7. Hierdoor kwam de Australiër in zijn thuisrace tijdens de kwalificatie en wedstrijd veel te kort op zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats.

Webber kwam in de kwalificatie acht tienden van een seconde tekort op Vettel en in de race moest hij door overmatige bandenslijtage zelfs een keer vaker dan zijn teamgenoot stoppen. Na onderzoek blijkt het chassis niet beschadigd te zijn. "We hebben een soort lijkschouwing uitgevoerd en daarbij zijn enkele zaken op de auto van Mark aan het licht gekomen. Die dingen speelden zeker niet in zijn voordeel tijdens de openingsrace," zei teambaas Christian Horner.

"We hebben maatregelen genomen en aanpassingen doorgevoerd om een herhaling hiervan uit te sluiten. We verwachten dat Sebastian en Mark in Maleisië weer gelijkwaardig aan elkaar zijn, al kunnen we niet keihard zeggen dat het verschil één enkele oorzaak had," ging de Brit verder. "Het is wel zo dat enkele dingen niet honderd procent correct waren. Maar het kan gewoon niet kloppen dat het verschil tussen de twee Red Bull-coureurs zó groot is. Zeker niet omdat dit nog nooit eerder het geval was. Het moet hebben bijgedragen."