Japan laat Copa America toch schieten

Niels (DerMeister)

Japan heeft zich toch moeten terugtrekken uit het toernooi om de Copa America van dit jaar. Eerder had de Japanse voetbalbond gezegd ondanks de aardbeving toch deel te nemen.

De Japanse ploeg was uitgenodigd om voor de tweede keer deel te nemen in het Zuid-Amerikaanse evenement dat in juli in Argentinië gehouden zal worden. Vorige maand zei de voorzitter van de Japanse voetbalbond nog dat het nationale elftal deel zou nemen, ondanks de zware aardbeving die het land heeft getroffen.

Nu heeft de voorzitter toch terug moeten komen op zijn woorden. Op maandag bevestigde hij volgens Sky Sports dat het Japanse elftal niet naar Argentinië zal afreizen, omdat de prioreiten in Japan nu bij de wederopbouw van het land liggen.

Doordat Japan zich terug heeft getrokken, is er drie maanden voor de start van het toernooi nog een plek over. De competitie in Japan is opgeschort tot 23 april en in juli worden de gemiste wedstrijden ingehaald. Daarom zou de Japanse bondscoach Alberto Zaccheroni enkel een verzwakt team naar de Copa America kunnen sturen.