Villarreal mist Senna tegen FC Twente

Niels (DerMeister)

Villarreal zal het in de eerste wedstrijd tegen de FC Twente moeten stellen zonder aanvoerder Marcos Senna. De middenvelder kampt met een hamstringblessure.

Tegenover diverse Spaanse media laat de 34-jarige middenvelder dat hij waarschijnlijk niet op tijd fit zal zijn voor de wedstrijd tegen FC Twente. "Vorige week zat ik nog op vijftig procent, maar het gaat steeds beter. Alleen wil ik niet nog een keer de fout maken te vroeg mijn rentree te maken."

De genaturaliseerde Spanjaard kwakkelt al geruime tijd met zijn fysieke gesteldheid, waardoor hij dit seizoen al vaak ontbrak bij de wedstrijdselectie van de club uit de keramiekstad. De geboren Braziliaan kwam tijdens de huidige jaargang tot 15 optredens waarin hij één keer het net vond.

Senna is al sinds 2002 een vaste waarde in het team van trainer Juan Carlos Garrido. Tijdens zijn verblijf in Spanje liet hij zich naturaliseren tot Spanjaard waardoor hij voor de nationale ploeg van Spanje in actie kon komen. Met La Furia Roja werd hij in 2008 Europees kampioen.