[Upd] Swinkels, Grindheim, Swerts akkoord met schorsing

Jeffrey

Voor Gill Swerts, Arjan Swinkels en Christian Grindheim is het seizoen zo goed als over. Het drietal heeft een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden tegen zich gehoord.

De aanklager betaald voetbal heeft dat voorstel maandag gedaan, schrijft de NOS. Als de voetballers niet in beroep gaan, spelen zij alleen nog op de slotdag van de Eredivisie op zondag 15 mei. Swerts, Swinkels en Grindheim kregen alledrie een directe rode kaart voorgehouden in het afgelopen voetbalweekend.

Swerts was de dader van de blessure die AZ'er Maarten Martens opliep. De spelmaker moest met een vleeswond naar de kant. Gezien de schuldbewuste reactie van Swerts lijkt het onwaarschijnlijk dat hij in beroep gaat tegen het schikkingsvoorstel.

Swinkels zette in de slotfase van het duel met Roda JC (4-5 verlies) een vliegende tackle in en mocht van geluk spreken dat hij geen grote schade aanrichtte bij Roda-speler Willem Janssen. Ook Grindheim kon zich niet beheersen. Hij trapte Leen van Steensel. De middenvelder van sc Heerenveen zit niet voor het eerst in het strafbankje.

Update

Zowel Arjan Swinkels, Christian Grindheim als Gil Swerts zijn akkoord gegaan met het voorstel van vier wedstrijden. Swinkels mist daardoor de wedstrijden tegen Heracles Almelo, Feyenoord, AZ en FC Twente. In de laatste wedstrijd tegen NAC Breda kan hij er weer bij zijn. Grindheim zal de ontmoetingen met PSV, FC Utrecht, VVV-Venlo en Ajax aan zich voorbij moeten laten gaan. Tegen Roda JC is hij weer inzetbaar. Swerts mist de duels tegen FC Utrecht, Willem II, PSV en VVV-Venlo. De laatste wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen is hij weer beschikbaar.