[Premier League] City passeert Chelsea

Olga Kroeders

Manchester City is ten koste van Chelsea naar de derde plaats in de Premier League geklommen. De ploeg van trainer Roberto Mancini won in het eigen City of Manchester Stadium met 5-0 van Sunderland. Boudewijn Zenden viel in bij de Black Cats, die door de nederlaag naar de twaalfde plaats zakken. Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd voor de Citizens.

David Silva speelde opnieuw een dijk van een wedstrijd en opende score al in de negende minuut. De Spaanse vleugelaanvaller tikte van dichtbij binnen op aangeven van enfant terrible Mario Balotelli. Tevez bewees zijn waarde zondag voor rust door een penalty te versieren en deze zelf te verzilveren: 2-0. De aanvoerder van de Citizens scoorde voor het laatst op 5 februari.

Na rust ging City verder waar het gebleven was. Boudewijn Zenden kwam na een uur spelen in het veld om Sunderland wat meer aanvallende impulsen te geven, maar het mocht allemaal niet baten voor Sunderland-trainer Steve Bruce. Direct na de entree van Zenden tikte Silva binnen uit de rebound na een geblokt schot van Balotelli. Nigel de Jong stond aan de basis van de aanval.

Halverwege het tweede bedrijf tilde invaller Patrick Vieira de score met zijn eerste balcontact naar 4-0. De Fransman veranderde een afstandsschot van linksback Aleksandar Kolarov van richting, waardoor de jonge Belgische doelman Simon Mignolet opnieuw moest grabbelen. Twintig minuten voor tijd bracht Yaya Touré de 5-0 op het bord met een intikker.


City passeert Chelsea na zege op Sunderland (Foto: Novum)