Redknapp: "Van der Vaart vaak te moe"

Olga Kroeders

Rafaël van der Vaart wordt dit seizoen vaak gewisseld bij zowel zijn club Tottenham Hotspur als bij Oranje. Tottenham-coach Redknapp doet dat 'voor zijn eigen bestwil'.

Redknapp maakt zich zorgen over de fitheid van Van der Vaart en zegt dat hij hem telkens zal wisselen als dat nodig is. "Ik wissel hem omdat ik voel dat hij moe is, dat is uiteindelijk mijn beslissing. Als ik hem wil wisselen, wissel ik hem", aldus Redknapp tegenover The Daily Mail.

Van der Vaart is geërgerd door het feit dat hij zo vaak gewisseld wordt. Dit seizoen speelde hij slechts acht keer een wedstrijd uit bij Tottenham. Van der Vaart is echter van grote waarde voor de Londense club. Hij scoorde twaalf keer en maakte ook veel assists. Deze week werd hij door Premier League-managers ook uitgeroepen tot 'beste aankoop van het seizoen'.

Redknapp zal vóór de wedstrijd van vandaag tegen Wigan Athletic met Van der Vaart praten over diens kritiek. Van der Vaart liep de vorige twee wedstrijden boos weg na zijn wissels. "Ik vind het niet leuk als iemand direct die tunnel in loopt, of hij het nu is of iemand anders. Ik verwacht dat spelers op de bank gaan zitten en gaat kijken naar de prestaties van zijn team."