Van Gaal trekt keuze voor Heynckes in twijfel

Olga Kroeders

Louis van Gaal reageert op de aanstelling van Jupp Heynckes. De Duitser zal Van Gaal na dit seizoen opvolgen als trainer van Bayern München.

In gesprek met diverse media stelt Van Gaal dat het niet puur om het technische aspect ging toen Bayern Heynckes aanstelde als zijn opvolger. "Ik heb begrepen dat hij goed bevriend is met Uli Hoeness en de rest van de directie. In dat opzicht heeft hij een voorsprong op mij."

De immer onbescheiden Van Gaal trekt de capaciteiten van de huidige trainer van Bayer Leverkusen echter niet in twijfel: "Ik denk wel dat hij genoeg ervaring heeft voor de job. Hij is al eerder trainer van Bayern geweest. Ook dat spreekt in zijn voordeel", luidt het oordeel van de 59-jarige Amsterdammer.

Met de Rekordmeister is Van Gaal verwikkeld in de strijd om een plek die recht geeft op (vooronde van de) Champions League. Momenteel staan de Zuid-Duitsers vierde met twee punten minder dan Hannover dat op de felbegeerde derde positie staat. Op Bayer Leverkusen, dat tweede staat, heeft Bayern zeven punten achterstand.

Ook blikte de trainer vooruit op de wedstrijd tegen hekkensluiter Borussia Mönchengladbach: "Ik verwacht dat zij zeer defensief zullen spelen", vervolgt de coach. "Ik wil tweede of derde worden, of dat nu gebeurt of op de laatste speeldag interesseert me niet", besluit Van Gaal zijn relaas.