Preud'homme: "Er is nauwelijks verschil"

Jeffrey

FC Twente ontvangt morgen PSV. De nummer twee tegen de koploper. Trainer Michel Preud'homme vindt dat er geen favoriet voor de eindzege is aan te wijzen.

"Dat zou onzinnig zijn. Er is nauwelijks verschil", zegt de trainer van de Tukkers in aanloop naar de confrontatie met PSV. "Op de ranglijst is het onderscheid een punt. In onze twee voorgaande confrontaties van dit seizoen waren we nagenoeg gelijkwaardig, hoewel wij wel twee keer wonnen. Ik geloof dat de resultaten van de laatste drie jaar vooral gelijke spelen waren. Dat zegt genoeg."

Volgens Preud'homme is Twente toch in het voordeel. Maar net als zijn collega Fred Rutten denkt de Belgische trainer niet dat de wedstrijd van zaterdag beslissend is voor de landstitel. "Wij hebben het thuisvoordeel en dat kan een grote rol spelen. Verder geloof ik niet dat deze wedstrijd beslissend is in de race om de titel. Er komen nog genoeg andere wedstrijden die het verschil kunnen maken."

FC Twente en PSV stonden eerder dit seizoen al twee keer tegenover elkaar. De eerste keer was in Eindhoven, alwaar de bezoekers met 1-0 te sterk waren door een doelpunt van Nacer Chadli. Later troffen de twee ploegen elkaar in de kwartfinale van de KNVB Beker. Dat duel werd gewonnen door Twente na strafschoppen.