Jonk: "Concurrentie Ajax lacht zich rot"

Olga Kroeders

Wim Jonk windt zich op over de wijze waarop Uri Coronel woensdag de aanval zocht tegen Johan Cruijff en consorten. "De concurrentie lacht zich rot", zegt Jonk.

"Dit is bizar, Ajax-onwaardig en nooit ónze insteek geweest. Wij zijn met een goed plan gekomen en hoopten dat het zou worden geïmplementeerd. De directie vindt het een prima plan, maar weigert het uit het voeren", foeterde de Volendammer tegen De Telegraaf nadat Coronel het besluit van de directieleden om hun positie ter beschikking te stellen had toegelicht.

Jonk heeft zelf meegewerkt aan het technische plan dat volgens Cruijff de toekomst van Ajax veilig moet stellen. Volgens de oud-voetballer is het niet vreemd dat er bij een beleidswijziging mensen moeten vertrekken."Onze visie staat haaks op het huidige beleid. Dat betekent niet dat alles wat nu gebeurt slecht is. Maar om een ommekeer te bewerkstelligen heb je soms andere mensen nodig."

Ook Dennis Bergkamp is verbijsterd door de machtsstrijd die is losgebarsten bij Ajax. "Ik ben geschokt door wat er is gebeurd. Dat je als klankbordgroep met iets heel positiefs komt, maar dat het niet positief wordt ontvangen."