Zenden twijfelt over toekomst bij Sunderland

Stefan (sportfreak)

Boudewijn Zenden twijfelt of hij zijn loopbaan moet voortzetten bij Sunderland. De Engelse club heeft hem een aanbod gedaan om langer bij de club te blijven, maar de middenvelder is ontevreden over de speeltijd die hij krijgt van trainer Steve Bruce.

Zenden raakte op 22 januari geblesseerd in het met 2-1 gewonnen duel met Blackpool. Sunderland wist de zes volgende competitiewedstrijden niet te winnen. De oud-international kwam nadat hij weer fit was nauwelijks aan spelen toe.

"Tien minuutjes. Dat was het wel", verzucht Zenden in de Sunderland Echo over zijn speeltijd de laatste wedstrijden. "Dat zijn zeker dingen die we meenemen als we over mijn verblijf hier nadenken. Ik ben daar duidelijk niet tevreden mee, maar wil er nog niet direct conclusies aan verbinden. Mijn toekomst kan absoluut bij Sunderland liggen, maar absoluut ook ergens anders."

Coach Bruce heeft inmiddels toegegeven dat hij meer gebruik had kunnen maken van Zenden. "We zien wel wat er komend weekend gebeurt", aldus Zenden over de wedstrijd die Sunderland zondag speelt tegen Manchester City. "Ik weet het niet. Het zijn ook vragen die je beter kan stellen aan de manager. Het is positief als iemand zijn fouten toegeeft, maar dat geeft me niet de gemiste speeltijd in de laatste wedstrijden terug."