John Travolta speelt maffiabaas

Martijn van Veen

John Travolta heeft getekend voor de rol van maffiabaas John Gotti in de film Gotti: Three Generations. Het gerucht ging al een tijdje, maar nu is het officieel volgens het Amerikaanse filmblad Variety.

De film gaat over de flamboyante maar gewelddadige New Yorkse maffiabaas Gotti, die vorige eeuw de leider was van een van de machtigste criminele families van de Verenigde Staten. Het verhaal volgt de relatie tussen Gotti en zijn zoon die zich juist afkeert van het maffialeven.

Gotti sr. werd in 1992 veroordeeld tot levenslang. Hij stierf in 2002 op 61-jarige leeftijd in de gevangenis aan de gevolgen van kanker.

De laatste film van Travolta is de actiefilm From Paris with Love die vorig jaar uit is gekomen. Wie de zoon van Gotti gaat spelen is nog onbekend. 127 Hours-acteur James Franco was in onderhandeling over de rol, maar hij heeft nog niet getekend.

Gotti: Three Generations wordt geregisseerd door Nick Cassavetes, bekend van het drama My Sister's Keeper uit 2009. Wanneer de maffiafilm uitkomt, is nog niet bekend.


John Travolta speelt maffiabaas (Foto: Novum)