Vodafone stelt Xperia Play-launch uit

Roy

Vodafone UK heeft de launch van Xperia Play uitgesteld naar een latere datum. De reden zou een probleem zijn met de leveringen. Eerder had O2 UK de launch ook al vertraagd, zij wilden graag meer tijd om hun specifieke software aan te passen en te testen.

Xperia Play, ook wel bekend als 'de PlayStation Phone' is de eerste smartphone met een officieel PlayStation-certificaat en heeft naast een volledig touchscreen ook een d-pad en facebuttons waarmee de telefoon in een handomdraai in een handheld voor games veranderd kan worden.

Sony houdt overigens vol dat het toestel morgen in de Britse winkels ligt, alleen minder dan gepland vanwege die eerder genoemde leveringsproblemen:

"We can confirm that the Xperia Play handsets are still planned to launch in the UK for 1st April, as originally communicated. "However, as of today, we have experienced a freight issue that may impact the number of Xperia Plays arriving at some retail outlets. This said, consumers can purchase Xperia Play as of 1st April at a number of stores across the UK"

In Nederland is het toestel al te krijgen bij sommige webshops, maar de officiële launch is ergens in het tweede kwartaal.