Boom op tijd fit voor Vlaanderens Mooiste

Peterselieman

Lars Boom is komende zondag samen met Sebastian Langeveld de troef van de Rabobank-ploeg in de Ronde van Vlaanderen. De 25-jarige renner kampte afgelopen weken met een hardnekkige verkoudheid, maar zegt nu voor Vlaanderens Mooiste compleet fit te zijn.

Gisteren verkende Boom de laatste 105 kilometer van de koers die onder meer over de Muur van Geraardsbergen gaat en de finish heeft in Meerbeke. "Het is prettig om nog even te zien hoe alles erbij ligt. Mijn geheugen is weer helemaal opgefrist," zei Boom die nog twijfelt of hij de 260 kilometer van de koers aan kan. "Dat is zeker iets wat ik me op dit moment afvraag. Maar ik ben weer een jaar verder. Ik voel ook dat ik beter ben dan vorig jaar. Ik wil een goede uitslag rijden en ik denk dat het wel goed komt."

Boom heeft in ieder geval beloofd zich lang rustig te houden in de koers, omdat hij vorig jaar zichzelf opblies door te vroeg op kop van het peloton te rijden. "Die fout maak ik niet meer. Dit jaar heb je me het nauwelijks nog zien doen, toch?" lachte de renner uit Vlijmen.

"Hij moet inderdaad niet te veel met zijn gezicht in de camera rijden. Je moet in deze koers niet te ver van achteren zitten, maar ook niet op de eerste rij. Dan zit je met je snufferd in de wind en dat is ook niet goed. We hebben het daar al regelmatig over gehad. Het is de kunst om op de tweede rij te zitten, omdat daar juist iedereen wil rijden. Maar dat is de plek waar je moet zijn," zei Rabo-ploegleider Nico Verhoeven. Hij weet zeker dat Boom de koers van 260 kilometer aankan. "Lars heeft van vorig jaar geleerd. Hij is fysiek sterker geworden, maar moet zijn krachten verdelen."