Ferrari wil direct terugslaan

Peterselieman

Ferrari haalde gisteren in de Grand Prix van Australië met rijders Fernando Alonso en Felipe Massa een vierde en een zevende plaats. Een teleurstellend resultaat voor het Italiaanse team dat na de wintertests gedacht had om Red Bull Racing het vuur aan de schenen te kunnen leggen.

Teambaas Stefano Domenicali is daarom meteen na de race naar Italië afgereisd om uit te gaan zoeken waar het mis ging. "Ontkennen heeft geen zin: we verlaten Australië met een gevoel van teleurstelling. Onze prestaties deden onder voor die van de besten, vooral een van de Red Bulls. Nu moeten we alles goed bestuderen om uit te vinden wat onze verwachte competitiviteit verhinderde."

Eén van de problemen waar Ferrari mee kampte was dat er niet genoeg hitte in de voorbanden gekregen kon worden. Dit was ook de oorzaak van de spin van Massa in de kwalificatie. Overigens is het Italiaanse team niet het enige dat hier over klaagt, want ook onder meer Jarno Trulli klaagde over het werkend krijgen van de banden.

"We moeten direct reageren, beginnende bij de volgende race in Maleisië. Daarbij moet vooral gewerkt worden aan de neerwaartse druk aan de voorkant van de auto. We moeten uitzoeken waarom de realiteit niet rijmde met de aan de hand van onze data gedane voorspellingen," zei Domenicali die ook positieve punten zag in Melbourne. "De betrouwbaarheid was gelukkig goed. Vooral de motor en het KERS-systeem deden het uitstekend."