Filmrechten American Gods verkocht aan 'briljante' regisseur

Redactie

Het fantasyboek American Gods van Neil Gaiman wordt verfilmd. De filmrechten zijn vorige week verkocht. Dat zegt de Engelse auteur van het boek tegen de Britse website Digital Spy.

Gaiman zegt dat de 'geniale' regisseur die het boek wil verfilmen verschillende Oscars heeft gewonnen. De schrijver wil niet zeggen wie het is, maar laat wel los dat de gerespecteerde filmmaker al jaren achter de filmrechten aanzat. "Ik ga met hem praten over zijn plannen en of ik daarbij kan helpen." Een ander fantasieboek van Gaiman, Stardust uit 1998, werd in 2007 verfilmd met rollen voor Michelle Pfeiffer, Robert De Niro en Claire Danes in de hoofdrollen.  

Het uitgangspunt van het boek American Gods uit 2001, is dat goden en andere mythologische wezens bestaan omdat mensen erin geloven. Immigranten die zich vestigen in de Verenigde Staten hebben diverse van deze wezens zoals dwergen, elven en goden meegenomen, maar omdat de mensheid daar niet meer in gelooft, verdwijnen de krachten van deze wezens. Tegenwoordig zijn er nieuwe goden opgestaan, die in direct verband staan met Amerikaans obsessies zoals technologie, drugs en de media.