NAC gaat niet verder met Snoyl en Idabdelhay

Olga Kroeders

De aflopende contracen van Ferne Snoyl en Fouad Idabdelhay worden door NAC Breda niet verlengd. De verdediger en spits mogen volgens BN/De Stem uitkijken naar een nieuwe club.

Snoyl werd eerder overgenomen van RKC Waalwijk. Als linksback heeft hij niet kunnen imponeren en werd zelfs een keer uit de selectie gezet vanwege zijn gewicht. Dit seizoen staat hij al een geruime tijd aan de kant met een blessure. Idabdelhay is wel fit, maar begint alleen in de basis bij blessures of schorsingen van andere spelers.

NAC heeft daarnaast een formele ontslagbrief verzonden aan Tim Gilissen, Ali Boussaboun en Pim Bouwman. Desondanks is de kans aanwezig dat het trio volgend seizoen gewoon nog in Breda speelt. NAC is namelijk van plan om nog met deze spelers om te tafel te gaan om te praten over een nieuw contract.

Spelers die volgend seizoen niet meer in het shirt van NAC te bewonderen zijn, zijn Joonas Kolkka, Csaba Fehér en Rob Penders. Laatstgenoemde speelt op zondag 15 mei zijn laatste wedstrijd voor NAC. Daarna gaat hij aan de slag als scout en assistent-trainer van de A1 bij de Bredase club. Ter vervaning van de vertrekkende spelers heeft NAC aangeklopt bij Jordy Buijs (De Graafschap) en Eric Botteghin (FC Zwolle).