Van Marwijk: "Pas tevreden als we kampioen zijn"

Olga Kroeders

Het Nederlands elftal werd na de 4-0 overwinning op Hongarije van alle kanten de lucht in geprezen. Bondscoach Bert van Marwijk wil echter meer zien van zijn selectie.

In de aanloop naar het tweede duel in vijf dagen tegen de Hongaren, waakt Van Marwijk voor tevredenheid. "Je mag nooit tevreden zijn, het houdt nooit op, er komt altijd weer een andere wedstrijd", aldus Van Marwijk op de persconferentie in de aanloop naar het tweede duel.

De bondscoach heeft een doel voor ogen en dat is niet al behaald door met aardig spel met 4-0 van Hongarije te winnen. "Ik ben tevreden als we Europees kampioen worden. Er zit nog rek in dit elftal. Gregory van der Wiel en Erik Pieters zijn nog jong, net als een aantal jongens voorin. Ze kunnen allemaal nog groeien qua ervaring. De meesten zitten nog niet aan hun plafond, denk ik."

Bij tijd en wijle liet Oranje prachtig veldspel zien in Boedapest en de einduitslag van 4-0 was ook goed te noemen, maar de bondscoach gaat niet uit van een gemakkelijk duel in eigen land. "Ze komen niet om afgeslacht te worden", zo voorspelde bondscoach Bert van Marwijk geciteerd door het ANP.

"Iedereen denkt dat het morgen een heel makkelijke wedstrijd zal worden", aldus Van Marwijk. "Maar dat is niet zo. Zij zullen heel defensief spelen. Dat maakt het voor ons moeilijker; we zullen moeten proberen in de kleine ruimte te voetballen."