Heks Kunis speelt met tovenaar Franco in Oz

CoJackso

Mila Kunis gaat een heks spelen in de film Oz: The Great and Powerful. James Franco speelt in de film de titelrol Oz. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De 3D-film is een soort prequel van het bekende verhaal van The Wizard of Oz en volgt de boze tovenaar Oscar die de macht over het magische land Oz overneemt. Kunis speelt Theodora, een van de drie heksengezusters die voor de komst van de tovenaar het land besturen.

De actrice speelde vorig jaar naast Natalie Portman in het balletdrama Black Swan, waarvoor Portman de Oscar voor beste actrice won. Een aantal actrices is in de race voor de andere twee heksenrollen. Zo wordt Amy Adams genoemd, evenals Kate Beckinsale, Keira Knightley, Olivia Wilde en Rebecca Hall.

Franco speelt de succesvolle illusionist Oz, die in een luchtballon op de vlucht is voor een reizend circus. Tijdens deze luchtballontocht belandt hij in het magische land Oz, waar hij het opneemt tegen de drie heksen om de macht over het land in handen te krijgen. Als hij daarin slaagt, krijgt hij de bijnaam Oz: The Great and Powerful. Robert Downey Jr. had eerst de rol van illusionist Oz, maar hij zei om onduidelijke redenen af. Daarna was Johnny Depp even in beeld, maar hij had het te druk, waarna Franco de rol kreeg.

De film wordt geregisseerd door Sam Raimi, bekend van de drie Spiderman-films met Tobey Maguire in de hoofdrol. Oz: The Great and Powerful moet in 2013 in de bioscopen draaien.


Mila Kunis (Foto: Novum)